<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Legger frem utviklingsplan for kreftvaksine

  Publisert 20. des. 2022 kl. 07.31
  Oppdatert 20. des. 2022 klokken 08.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord

  Nykode Therapeutics legger frem en utvidet klinisk utviklingsplan for selskapets heleide kreftvaksine VB10.16.

  Det opplyses i en melding tirsdag.

  Selskapet planlegger oppstart av en studie for avansert livmorhalskreft i USA i fjerde kvartal 2023, som potensielt kan danne grunnlag for en såkalt produktregistrering.

  Tidligere i desember ble det kjent at selskapet inngår en samarbeidsavtale med MSD hvor VB10.16 vil bli testet i kombinasjon med immunterapien Keytruda i en fase 1/2 a-studie i pasienter med HPV-relatert hode- og halskreft. Innrullering av pasienter er ventet å starte i Europa i første halvår 2023.

  Videre opplyses det at foreløpige data fra en fase 2-studie med VB10.16 i livmorhalskreftpasienter viser delvis eller fullstendig respons hos 30 prosent av pasientene som tidligere er behandlet med én eller to behandlingslinjer.

  – I dag kunngjør vi vår utvidede VB10.16-utviklingsplan som understreker vår tro på produktkandidatens potensial til å behandle en bred gruppe HPV-relaterte kreftpasienter med betydelige udekkede behov. Disse indikasjonene utgjør en stor potensiell markedsmulighet for Nykode. Vår potensielle strategi for registreringsutprøving som legges frem i dag for avansert livmorhalskreft kan gi en rask vei til å gjøre VB10.16 tilgjengelig for pasienter, sier administrerende direktør Michael Engsig i Nykode Therapeutics i meldingen.

  Ledelsen i Nykode vil holde en webcast tirsdag klokken 11:00 for å presentere planen. Videre opplyses det at selskapet skal presentere på 41st Annual J.P. Morgan Healthcare Conference i januar 2023.

  TDN Direkt