<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjetting-Jan trosser Trump med ankere

Kjetting-gründer Jan Vindenes trosser president Donald Trump, som vil sanksjonere leverandører til russisk prosjekt.

Publisert 27. aug. 2020
Oppdatert 27. aug. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
DRIVER BUTIKK: – Vi driver butikk og ikke politikk. Vi kan heller ikke se for oss at den amerikanske presidenten skal bruke tid på en lokal kystbedrift i Norge og sanksjonere oss som et ledd i en politisk krigføring med Russland, sier Jan Vindenes. Foto: Eivind Yggeseth

Sotra Anchor & Chain har fått i oppdrag å levere ankere i forbindelse med gassledningen som Russland bygger gjennom Europa. 

De fire ankerne som skal leveres i Mukran i Nord-Tyskland veier hver 25 tonn. Ankerne skal brukes på en lekter som senker deler til gassledningen ned på havdypet. 

Avtalen har en verdi på rundt 2 millioner kroner, og ankerne skal leveres medio september. 

Kjetting-gründer Jan Vindenes trosser dermed USAs president Donald Trump, som har advart selskaper om å levere til russiske prosjekter i Europa.

– Vi driver butikk og ikke politikk. Vi kan heller ikke se for oss at den amerikanske presidenten skal bruke tid på en lokal kystbedrift i Norge og sanksjonere oss som et ledd i en politisk krigføring med Russland, sier Vindenes. 

Han understreker at virksomheten er upolitisk og at slike avtaler er med å opprettholde både bedriften og arbeidsplasser.

– Den beste politikken vi kan utøve er å holde hjulene i gang. Trumps trusler utløser derfor ingen etiske dilemmaer for oss, sier Vindenes. 

Han betrakter leveransen også som et godt miljøtiltak fordi ankerne i denne omgang blir gjenbrukt, fremfor at nye blir produsert.