– Dette er en fin utmerkelse for Borregaard
, og en anerkjennelse av at vi har gjort mye rett når det gjelder omstillingen av bedriften, sier Per Sørlie (63), adm. direktør i Borregaard.Det børsnoterte trekjemiselskapet med base i Sarpsborg er vinneren av Eksportprisen 2020.
Prisen har som formål å hedre norske eksportører som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute.
Prisen deles ut av jury oppnevnt av GIEK, Eksportkreditt og Innovasjon Norge.
Juryen består av Alexandra Bech Gjørv (leder), Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Jan Christian Vestre.
Tidligere vinnere av Eksportprisen
2019: Cambi
2018: Airthings
2017: 3B – The fibreglass company
2016: StormGeo
2015: Lerøy Seafood
2014: Jets Vakuum
«Vinneren av Eksportprisen 2020 er ikke en oppstartsvirksomhet. Selskapet har evnet å omstille seg kraftig, i tett samarbeid med sine kunder, og har gått fra å drive med en ganske tradisjonell norsk næring, trevirke, til å tilby et mye mer diversifisert produktspektrum», skriver juryen i sin begrunnelse.
– Utelukkende positivt
– Det er en fin profilering av bedriften, både regionalt og nasjonalt, ikke minst overfor arbeidsmarkedet. Det er utelukkende positivt for bedriften, sier Sørlie.
Juryens begrunnelse
Juryen har besluttet å tildele Eksportprisen 2020 til Borregaard.
Vinneren av Eksportprisen 2020 er ikke en oppstartsvirksomhet. Selskapet har evnet å omstille seg kraftig, i tett samarbeid med sine kunder, og har gått fra å drive med en ganske tradisjonell norsk næring, trevirke, til å tilby et mye mer diversifisert produktspektrum.
Selskapet har operasjoner i 16 land, og sprer sin markedsrisiko ut over hele kloden!
Virksomheten kan karakteriseres som tradisjonell industri, men du finner faktisk produktene blant annet i isdisken i dagligvarebutikken på hjørnet.
Vinneren har jobbet systematisk med forskning og innovasjon for bærekraftige løsninger i samarbeid med sine kunder, i mange, mange år.
De 700 produktene i virksomhetens produktspekter handler om å utvinne og videreutvikle alle de smarte kjemikaliene som finnes i en tømmerstokk.
Dette er god økologisk ressursforvaltning, og gir en markedsmessig robusthet som tåler svingninger i enkeltmarkeder.