<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Årets største avtale for Kjetting-Jan

Skal levere kjettinger til flytende kraftverk. 

Publisert 13:15 19. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
I BOKS: For Jan Vindenes og Sotra Anchor & Chain. Foto: Eivind Yggeseth

Sotra Anchor & Chain skal levere kjetting for 10 millioner kroner til Senegal. Kjettingene skal benyttes i forbindelse med en gassrørledning ved kysten utenfor Senegal, og vil brukes til fortøyning av skip. 

Pruting

Det tyrkiske selskapet Karpowership har designet og bygget verdens første flytende kraftverk, som skal dekke 15 prosent av Senegals strømbehov med flytende naturgass (LNG). Det flytende kraftverket er det første i Afrika som produserer strøm fra LNG, med en installert kapasitet på 235 megawatt.

– Forhandlingene har pågått en stund, og det er alltid utfordrende med tyrkere fordi pruting er en del av kulturen. Det var først da vi satte opp prisen etter flere prute-fremstøt at vi fikk en hurtig avslutning på forhandlingene, sier Vindenes.

Avtalen med det tyrkiske selskapet er blant de største for Sotra Anchor & Chain hittil i år, og Vindenes har tro på at det kan komme flere oppdrag den kanten ved en senere anledning. 

– Det er ikke uvanlig at en avtale utvides underveis, men vi er tilfreds med en så stor enkeltordre. Slike ordrer markerer vi naturligvis med å bjelle i skipsklokken på kontoret, sier Vindenes.