<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor og DSD inn i batteriteknologi

Beyonder har hentet 125 millioner kroner for videre utvikling av sin batteriteknologi. Med på finansieringen er både Equinor, DSD og Arendals Fossekompani.

Publisert 7. des. 2020 kl. 14.35
Oppdatert 7. des. 2020 klokken 16.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
SATSER PÅ BÆREKRAFTIGE BATTERIER: Gründer Svein Kvernstuen i Beyonder har fått store aktører med på sin batteriteknologi. Foto: Anders Horntvedt

Det norske selskapet Beyonder har utviklet neste generasjons høyeffektsbatterier, som skal være sikrere og mer kostnadseffektive enn tilsvarende batterier.

Batteriteknologiselskapet har vekstplaner og har nå hentet 125 millioner kroner for å ta et steg videre.

Det priser selskapet til 320 millioner kroner.

25 prosent av finansieringen kommer fra eksisterende investorer, mens resten er fra nye investorer som Equinor, rederiet DSD, Arendals Fossekompani og Must Invest.

– Vi er glade og ydmyke for den tilliten investorene viser vår teknologi og vårt team. Dette er profesjonelle og strategisk viktige ressurser både finansielt og industrielt som kan støtte oss og delta i vår videre vekst og utvikling, sier grũnder og adm. direktør Svein Kvernstuen i en pressemelding.

Finansieringen vil gjøre det mulig for Beyonder å fortsette utviklingen av en helautomatisk pilotlinje i 2021 og en fullskala fabrikk i Rogaland i 2024.

«Bærekraftige» batterier

Teknologien er utviklet ved hjelp av en patentert prosess hvor man benytter treflis fra skogsindustrien for å lage karbon.

Sammen med silisium, og vannkraft i produksjonen, skal dette gi mer miljøvennlige og bærekraftige batterier sammenlignet med konvensjonelle metoder. Ifølge selskapet selv er dette «verdens første bærekraftige battericelle-teknologi».

Beyonder oppgir at batteriene er tryggere og trenger mindre kjøling, og ikke minst kan fullades på to minutter og lades opptil 100.000 ganger.

Beyonder viser blant annet til NHOs nylig lanserte rapport «Grønne elektriske verdikjeder», som peker på at etterspørselen etter batterier forventes å vokse fra rundt 200 gigawattime (GWh) i dag til rundt 5000 GWh i 2050.