<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow etablerer nytt datterselskap – inngår intensjonsavtaler

Vow har nå besluttet å etablere et nytt datterselskap, Vow Industries.

  Publisert 15. des. 2020 kl. 08.01
  Oppdatert 15. des. 2020 klokken 14.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 221 ord
  VOW-SJEF: Henrik Badin. Foto: Iván Kverme

  Vow- datter   Vow Industries første mål er ifølge meldingen å bygge en fabrikk på Follum i Ringerike kommune for å produsere biokarbon for metallurgisk industri, CO2-nøytral gass til fjernvarme og biofuel til den petrokjemiske industrien, opplyses det i en børsmelding.

  Selskapet skal utvikle, eie og drive anlegg basert på Vows prosessteknologi. 

  Det forventes en investering på rundt 200 millioner kroner i det første byggetrinnet ved det nye anlegget, noe som delvis vil bli finansiert ved lån og delvis med støtte fra Enova.

  Nye avtaler

  Som et ledd i satsingen har Vow ifølge meldingen inngått intensjonsavtaler med skogeiersamvirket Viken Skog og fjernvarmeprodusenten Vardar Varme.

  «Begge er sentrale for realiseringen av fabrikken på Follum. Viken Skog skal levere biomasse til fabrikken som igjen skal levere ren og klimanøytral gass til Vardar Varme sitt fjernvarmeanlegg», heter det.

  Vow skal også være i dialog med selskaper innen metallurgisk industri om salg av biokarbon som blir fabrikkens hovedprodukt.

  Økt etterspørsel

  Vow forventer at etterspørselen etter biokarbon forventes å øke betydelig de nærmeste årene, som følge av at store, internasjonale industrikonsern går gjennom en betydelig grønn omstilling. De mener biokarbon vil erstatte fossilt kull som reduksjonsmiddel i metallurgisk industri.

  – I første omgang skal Vow Industries produsere biokarbon i Norge, men vårt mål er at selskapet skal være en inkubator som kan etablere flere industrielle produksjonsvirksomheter med Vows teknologi, sier Vow-sjef Henrik Badin i en kommentar.