<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Viken Skog kjøper seg opp i Moelven

Viken Skog snapper aksjer fra KLP – bruker forkjøpsretten til å kjøpe i Moelven Industrier.

  Publisert 20. jan. 2021 kl. 15.04
  Oppdatert 20. jan. 2021 klokken 22.11
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 271 ord
  ENDRINGER PÅ EIERSIDEN: Moelven Soknabruket er et sagbruk som produserer bygningsmaterialer av furu og gran.  Foto: Eivind Yggeseth

  Før jul 2020 meldte Glommen Mjøsen Skog at selskapet selger 12 prosent av sine aksjer i Moelven Industrier ASA til pensjonsselskapet KLP (Kommunal Landspensjonskasse). 

  Viken Skog SA har i henhold til aksjonæravtalen forkjøpsrett, og har meddelt Glommen Mjøsen Skog at de benytter seg av denne.

  Styret i Viken Skog besluttet mandag å benytte seg av retten i aksjonæravtalen om forkjøpsrett til aksjene som er annonsert solgt til KLP.

  Kjøpet innebærer at Viken Skog investerer ca. 290 millioner kroner og dermed øker sin eierandel i Moelven Industrier til rundt 33 prosent. 

  Styreleder Olav Breivik i Viken Skog sier i en pressemelding at dette er en viktig investering for skogeierne.

  – Viken Skog har lenge ønsket å bli en større eier i Moelven Industrier. Det viktigste for oss med denne investeringen er å sikre at våre andelseiere kan ta større del i verdiskapingen til Moelven i årene fremover. Moelven Industrier er et ledende tremekanisk selskap i Skandinavia, og er godt posisjonert for å sikre en god utnyttelse av tømmer som råstoff i et marked i vekst, sier Breivik.

  VIKEN SKOG-TOPP: Olav Breivik, styreleder i Viken Skog. Foto: Ivan Kverme

  – Viken Skog ønsker å bidra til at skogeierne får del i verdiene som ligger i Moelven Industrier. Vi er sikre på at vi skal få til en god løsning sammen med Glommen Mjøsen Skog som sikrer en framtidsrettet eierstruktur i Moelven Industrier med finansielle muskler for vekst og utvikling, avslutter Breivik.

  Moelven beskriver et skandinavisk industrikonsern som produserer byggevarer og systemer for byggebransjen.

  I 2019 hadde Moelven 10,3 milliarder kroner i omsetning og et driftsresultat på 335 millioner kroner.