<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig medvind

Inntektene steg 40 prosent, driftsresultatet ble mangedoblet – og utviklingsprosjektene viser god fremgang. 

Publisert 31. mai 2021 kl. 07.11
Oppdatert 31. mai 2021 klokken 07.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
NEKKAR-PROSJEKT: Den lukkede fiskemerden utviklet av datterselskapet Starfish. Foto: Hidra/Nekkar

 

SE DIREKTE webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8:00

Nekkar løftet i første kvartal inntektene til 93 millioner kroner, nærmere bestemt med 40 prosent fra samme periode i fjor. Rapportert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) ble snudd fra minus 24 til pluss 17 millioner kroner. Selskapet understreker at første kvartal i fjor ble påvirket av betydelige valutasvingninger grunnet coronapandemien. 

Justert for tap/gevinster på valutasikringskontrakter gikk EBITDA fra pluss 5 til pluss 17 millioner kroner, slik at EBITDA-marginen landet på 18 prosent i kvartalet.

– Starfish oppmuntrer

Toppsjef Preben Liltved beskriver første kvartal som solid både operasjonelt og finansielt.

– Vår Shipyard Solutions-virksomhet fortsetter å levere friske resultater, mens de disruptive teknologiutviklingsprosjektene – den lukkede fiskemerden Starfish og turbininstallasjonssystemet SkyWalker viste fremgang i tråd med planene, sier han i en kommentar.

– Resultatene fra Starfish-piloten er oppmuntrende og interessen for våre nye teknologier holder seg høy, forsetter Liltved.

CO2-kutt: 60-80 prosent

Ifølge Nekkars egne estimater kan SkyWalker generere 60-80 prosent reduksjon i miljøavtrykk, CO2-utslipp og installasjonstid for en vindpark på land med 20 turbiner. 

Ordreinngangen i kvartalet var 16 millioner kroner i løpet av kvartalet, og ordreboken talte pr. 31. mars 1.043 millioner kroner.

Nekkar

(Mill. kr)1. kv./211. kv./20
Driftsinntekter9366
Driftsresultat16(25)
Resultat pr. aksje0,13(0,27)

Nekkar

  • Tidligere TTS Group. 
  • Etter at det i 2019 solgte mesteparten av innmaten til McGregor, sitter selskapet igjen med datterselskapene Syncrolift, som leverer heisløsninger til skipsbyggingsindustrien, det deleide digitaliseringsselskapet Intellilift og en gruppe av ingeniører. 
  • Selskapet utvikler nå en løsning med lukkede fiskemerder for akvakultursektoren. 
  • Største aksjonær er Skeie-familien gjennom Skeie Technology.