<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kongsberg Gruppen sikrer kontrakt til en kvart milliard

Kongsberg Maritime har sikret en kontrakt til 250 millioner kroner med et kinesisk verft.

Publisert 11. juni 2021 kl. 08.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
NY AVTALE: Kongsberg Gruppen og konsernsjef Geir Håøy har sikret en ny kontrakt med et kinesisk verft.  Foto: Ole Berg-Rusten

 

Kongsberg Maritime, en divisjon i Kongsberg Gruppen, har signert en kontrakt med det kinesiske verftet China Merchant Heavy Industries (CMHI) for leveranse, design og skipsutstyr til to Construction Service Operation Vessels (CSOV), ifølge en melding fra selskapet. 

Skipene, som fungerer som servicefartøy for offshore vindparker, skal bygges for det norske rederiet Awind og kontrakten har en verdi på 250 millioner kroner. 

Awind er et heleid datterselskap av Integrated Wind Solutions.  

Skipene skal bygges ved det kinesiske verftet CMHI, og skal utvikles med tanke på miljøet og lavest mulige utslipp. Levering er planlagt fra verftet i 2023. 

– Vi er glade for å kunne bygge videre på det gode samarbeidet med Kongsberg Maritime, både gjennom design og utviklingsfasen og videre i prosjektet, sier Christopher Andersen Heidenreich, adm. direktør i Awind, adm. direktør i Awind i meldingen. 

Kongsberg Gruppen-aksjen er opp 20,77 prosent så langt i år, til 212,8 kroner.