<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Industrikjempe sikrer kontrakt til over en halv milliard

Kongsberg Maritime har signert en kontrakt med det kinesiske verftet COSCO Shipping (Qidong) Offshore for teknologileveranse til to skip.

Publisert 7. juli 2021 kl. 08.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
LEVERANSE: Kongsberg Maritime skal levere teknologi til to vindinstallasjonsskip. Skipene bygges av COSCO på oppdrag fra Cadeler. Foto: Kongsberg Gruppen

 

Kongsberg Maritime, en divisjon i Kongsberg Gruppen, har signert en kontrakt med det kinesiske verftet COSCO Shipping (Qidong) Offshore for leveranse av teknologipakker til to nye vindinstallasjonsskip (WTIV), ifølge en melding fra selskapet. 

Avtalen har en verdi på 49 millioner euro, rundt 504 millioner kroner.

Kongsberg Maritimes integrerte løsning for vindinstallasjonsskip kombinerer thrustere, elektriske systemer og dynamisk posisjonering, som vil gjøre skipet i stand til å opprettholde driften under utfordrende forhold. I tillegg inngår en rekke digitale verktøy, ifølge meldingen. 

Den første av de nye fartøyene vil etter planen bli levert innen utgangen av 3. kvartal 2024. Den andre er forventet i første kvartal 2025.

De to skipene bygges av COSCO for det Danmark-baserte selskapet Cadeler. 

Kongsberg Gruppen-aksjen er opp 28,94 prosent i år, til 227,2 kroner. 

Kongsberg Gruppen

  • Et internasjonalt ledende teknologikonsern som leverer operasjonskritiske systemer og løsninger med høy ytelse til kunder som opererer under ekstremt utfordrende forhold.
  • Har om lag 11.000 ansatte i mer enn 40 land.
  • En total omsetning på 25,6 milliarder kroner i 2020.