<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bryggeriene kan gå tom for bokser i sommer

Norske bryggerier kan gå tomme for øl- og brusbokser i sommer på grunn av en internasjonal mangel på råvarer til aluminiumsbokser og høy etterspørsel av drikke.

Publisert 18. juli 2021 kl. 11.43
Oppdatert 18. juli 2021 klokken 15.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
RÅVAREMANGEL: Høy etterspørsel etter drikke på boks samtidig som at det er en internasjonal mangel på råvarer til aluminiumsbokser, kan føre til at norske bryggerier går tomme for enkelte varer i sommer. Foto: NTB

Både Coca-Cola Norge, Ringnes og Hansa Borg merker mangelen, ifølge E24.

Energidrikken Monster fra Coca-Cola har vært utsolgt i noen butikker på grunn av boksmangelen. De merker høy etterspørsel etter flere produkter. Boksmangelen er blant grunnene til lengre leveransetid på enkelte produkter, opplyser Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Norge.

– Vi jobber fortløpende med å løse disse utfordringene, sier Hynne.

Ringnes merker også boksmangelen i sommer. Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard frykter ikke at hele butikker skal stå tomme, men tror det kan bli tomt for noen bokser.

– Enkelte varelinjer kan bli utsolgt, og vi må nok påregne å gjøre noen prioriteringer i perioder, sier han.

Kun tre selskaper leverer aluminiumsbokser i Europa, og de fleste produsenter og bryggerier kjøper fra akkurat disse.

Hansa Borg klarer seg, men mangelen krever at de må planlegge godt gjennom sommeren.

– Slik vi ser det, er det ingen grunn til panikk, sier kommunikasjonssjef Stina Kildedal-Johannessen i Hansa Borg bryggerier.