<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vow Green Metals tar grep ved Follum-anlegget – oppstarten påvirkes

Vow Green Metals skal utvide stabilitetsvurderinger ved selskapets anlegg på Follum. Det påvirker oppstarten. 

Publisert 08:26 4. nov. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
Adm. direktør Cecilie Jonassen i Vow Green Metals. Foto: Andreas Klemsdal

 

Vow Green Metals vil utvide stabilitetsvurderinger på der selskapets biokarbonanlegg på Follum planlegges å bygges, ifølge en melding torsdag.

Som en konsekvens vil oppstart av produksjonen på anlegget endres. Utover utsatte inntekter vil tidslinjen ikke ha vesentlig negativ innvirkning på prosjektet og selskapets økonomi, fremgår det.

Vedtaket følger etter jordundersøkelser utført av tredjepart i et tilstøtende område. Det er ikke påvist kvikkleire verken i området Vow Green Metals vil bygge eller i nærliggende områder, men det er nødvendig å foreta ytterligere vurderinger av stabiliteten til jorda i området før man får en rammetillatelse fra lokale myndigheter.

De nye undersøkelsene forventes å finne sted i første kvartal 2022, men selskapet har som mål å fremskynde denne tidsplanen. Den videre fremdriften av prosjektet vil avhenge av resultatene fra jordsmonnundersøkelsene.