<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Veldig rar» Quantafuel-emisjon i boks

Quantafuel har hentet 400 millioner kroner, men analytiker stiller spørsmål ved timing på emisjonen.

  Publisert 28. jan. 2022 kl. 06.26
  Oppdatert 28. jan. 2022 klokken 09.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  HENTET PENGER: Quantafuel, ledet av Lars Rosenløv.  Foto: Iván Kverme

  QFUEL

  Ved stengetid på Oslo Børs torsdag varslet Quantafuel en rettet emisjon på rundt 10 prosent av utestående aksjer i selskapet. Like over midnatt kunne selskapet i en børsmelding fortelle at 400 millioner kroner ble hentet gjennom tildeling av 16 millioner nye aksjer til kurs 25 kroner.

  Quantafuel-aksjen sluttet på 28 kroner torsdag. 

  Kirkbi Invest A/S, et selskap nært knyttet til styremedlem Kasper Trebbien, hadde på forhånd forpliktet seg til å tegne aksjer for 100 millioner kroner, og har således blitt tildelt 4 millioner aksjer. Etter gjennomføringen av emisjonen vil Kirkbi Invest eie 17.888.880 aksjer i selskapet.

  Samtidig har Thoeng AS, et selskap nært tilknyttet styremedlem Thorleif Enger, blitt tildelt 20.000 aksjer, og vil etter gjennomføringen av emisjonen eie 159.300 aksjer. Samme antall aksjer er tildelt Quantafuel-sjef Lars Rosenløv Jensen, som etter gjennomført emisjon vil eie 20.800 aksjer i selskapet.

  – Veldig rar timing

  I et intervju med Finansavisen torsdag kveld kalte analytiker Ivar Ryttervold i Arctic Securities tidspunktet for kapitalinnhentingen mildt sagt spesiell. 

  – Jeg synes timingen er veldig rar. De har i lengre tid guidet på å klare «proof of concept» på anlegget i Skive rundt årsslutt, men det har de ennå ikke fått til, sa han.

  Nettoprovenyet fra emisjonen skal gå til «ytterligere vekstprosjekter», men sorteringsanlegget i Esbjerg vil kreve mesteparten. I tillegg skal noe gå til initielle investeringer i fabrikker i Dubai og Storbritannia.