<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fredagens børsvinner har sikret nok en ny ordre – på tirsdag kommer kvartalstallene

Hexagon Purus har mottatt sin første ordre på hydrogensylindre fra India. I morgen legger selskapet frem kvartalstallene.

  Publisert 14. feb. 2022 kl. 07.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 192 ord
  GLEDER SEG: Konsernsjef Morten Holum i Hexagon Purus ser frem til å legge frem kvartalstall. Iván Kverme

   

  Hexagon Purus har mottatt sin første bestilling på type 4 høytrykks hydrogensylindre fra Reliance Industries, som er det største private selskapet i India, fremgår det av en børsmelding mandag morgen. 

  Hydrogensylindrene skal brukes som prototyper i pilotprosjekter for bil- og reservekraftløsninger, og sylinderne skal leveres i første halvdel av 2022.

  Investeringen er et ledd i Reliances nylige investeringsprogram på 80 milliarder dollar, som skal benyttes til å utvikle ren energi, der hydrogen vil spille en sentral rolle.

  India er verdens tredje største forbruker av energi og innen 2030 har landet som mål at 50 prosent av energibehovet skal komme fra fornybar energi. Totalt skal karbonutslippene reduseres med én milliard tonn innen 2030, sammenlignet med 2005-nivåer.

  Teknisk analyse av Hexagon Purus
  01.02.2022 Hexagon Purus, som ble spunnet ut av Ålesund-bedriften Hexagon Composites, ble tirsdagens børsvinner etter en melding om en potensiell milliardkontrakt for leveranser av batterier til ellastebiler i Canada. Vi ser nærmere på de tekniske signalene i aksjen.

  Kraftig oppgang

  Hexagon Purus ble fredagens vinneraksje med en oppgang på 34,9 prosent, til 24,83 kroner.

  Oppgangen skyldtes at selskapet meldte om en langsiktig bindende intensjonsavtale med amerikanske Hino Motors Manufacturing for levering av batteripakker.

  Avtalens samlede salgsverdi over løpetiden er estimert til 1 milliard dollar.

  Hexagon Purus legger frem kvartalstall tirsdag 15. februar og konsernsjefen gleder seg.

  – Vi har hatt et år med masse aktivitet, og vi gleder oss til å rapportere resultater, sa konsernsjefen Morten Holum til TDN Direkt i forrige uke.