<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hanwha vil gjenåpne Moses Lake

I forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen i REC Silicon 2. mai kom storeier Hanwha med mer informasjon.

  Publisert 22. apr. 2022 kl. 18.29
  Oppdatert 22. apr. 2022 klokken 18.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 176 ord
  MOSES LAKE: I forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen 2. mai kom storeier Hanwha fredag med nye opplysninger. Foto: REC Silicon

  I løpet av 2021 og 2022 har markedsmulighetene for REC økt betydelig. Markedsmulighetene åpner for at REC Silicon kan spille en nøkkelrolle i å gjenopprette en innenlandsk verdikjede innen solenergi i USA, skriver storeier Hanwha Solutions Corporation i en børsmelding fredag ettermiddag.

  «Dette representerer et potensial for å starte produksjon av polysilisium av solenergikvalitet med et ultralavt karbonavtrykk ved Moses Lake. Hanwha ønsker å støtte innsatsen for å gjenåpne Moses Lake, og vil hjelpe REC med å ta en posisjon som hjørnesteinsbedrift i den amerikanske forsyningskjeden for solenergi», skriver Hanwha i meldingen.

  Hanwhas ambisjon er å bistå REC med å gjenåpne Moses Lake-fabrikken fra 2023. I tillegg til å være en godt posisjonert leverandør for silangass, ser REC også på ulike andre investeringsmuligheter med støtte fra Hanwha, fremgår det av meldingen.

  Den ekstraordinære generalforsamlingen holdes for å velge et nytt styre og nye styremedlemmer, som skal reflektere det nye eierskapet i REC Silicon, der Hanwha nå eier 33,34 prosent av aksjene. Samtidig ønsker Hanwha også at den nye styresammensetningen skal vise den nye storeiernes engasjement og vilje til å støtte selskapet, heter det.