<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk aksje på BofA-toppliste: – Lav risiko, kvalitetseksponering

Bank of America har plukket aksjer fra metall- og gruvesektoren med sterke chart. 

Publisert 6. juni 2022 kl. 08.59
Oppdatert 7. juni 2022 klokken 08.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
GRUVEDRIFT: Kobberproduksjon ved en av Glencores produksjonslinjer.  Foto: Glencore

Analytikerkorpset er ledet av Jason Fairclough som har funnet det de omtaler som «utmerkede tall».

Spanske Rio Tinto er først ut på listen. Markedet viser sterk vekst i litium, aluminium og kobber, som alle er nøkkelkomponenter i selskapets portefølje. 

«Rio Tinto er til stede i flere markeder som er viktige for energiovergangen. Høy etterspørsel i markedet peker mot at prisene vil forbli høye i tiden fremover», skriver Fairclough i rapporten ifølge CNBC.

Chilenske Antofagastas tall viser at kobberproduksjonen skal øke med 30 prosent innen 2026. Kobber var et hett tema på årets konferanse ettersom det er underskudd av kobber frem til 2050, ifølge analytikerne.

Deretter har vi Norsk Hydro som produserer aluminium og fokuserer på fornybar energi. Selskapet skal doble forbruket av metall som har blitt kastet innen 2025 og vil øke EBITDA til 1,1 milliarder kroner. 

Newmont er verdens største gullgruveselskap og har mer enn 20 prosjekter som løper til langt inn i 2040-tallet. 

«Hvis du vil ha kvalitetseksponering mot gull krysser Newmont av mange bokser», skriver Fairclough.

Sist ut er kanadiske Agnico Eagle som blir omtalt som «lav risiko, lav kompleksitet». Aksjen har en sammensatt årlig vekstrate på 12 prosent siden 2005, og har med det vesentlig slått konkurrentene, ifølge BofA.