<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ABB stopper børsnotering

Planen var å ta elbilladervirksomheten på børs i før juli, men markedsforholdene ødelegger.

    Publisert 20. juni 2022 kl. 11.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    ELBILLADING: ABB skiller ut og børsnoterer e-mobilitetsvirksomheten, men hindres nå av markedsforholdene. Foto: Bloomberg

    ABB legger børsnoteringen av sin e-mobilitetsvirksomhet på is, fremgår det av en melding fra det Sveits-baserte kraft- og automasjonskonsernet.

    ABB anser stadig en slik børsnotering som en viktig del av selskapets strategi, men mener markedsforholdene nå gjør det vanskelig å ta elbilladervirksomheten på børs i andre kvartal.

    I stedet vil selskapet følge med på markedsforholdene og gå videre med prosessen med notering på SIX Swiss Exchange i Zürich når markedsforholdene er «konstruktive».

    Også for et par uker siden meldte ABB om utfordrende markedsforhold og utsettelse av noteringen, men da var intensjonen å lansere en børsnotering innen noen uker.

    ABB-sjef Björn Rosengren sa tidligere i år at selskapet ventet å hente minst 750 millioner dollar gjennom børsnoteringen av e-mobilitetsvirksomheten – og at noteringen sannsynligvis ville finne sted i første halvår. ABB vil beholde en majoritetsandel i virksomheten etter noteringen.

    Virksomheten tilbyr flere ulike ladere og tilhørende installasjons- og vedlikeholdstjenester.