<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte isolasjon for 4 milliarder i fjor

Emballasje- og isolasjonsprodusenten Jackon hadde en omsetning på 4 milliarder kroner i 2021.

    Publisert 6. juli 2022 kl. 16.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    STERK VEKST: Jackon-gruppen hadde en omsetning på 4 milliarder kroner i 2021. Foto: Jackon-gruppen

    Jackon-gruppen nådde en omsetning på 4 milliarder kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 441 millioner kroner i 2021, skriver selskapet i en pressemelding.

    Gruppen hadde med det en 25 prosent vekst sammenliknet med året før og la bak seg det tredje året på rad med sterk vekst. Til tross for råvaremangel og generell uro i markedet, holdt gruppen høyt aktivitetsnivå i alle virksomhetsområder gjennom 2021.

    Fredrikstad-baserte Jackon er leverandør av isolasjon og emballasje, hovedsakelig til bygg- og anleggsbransjen. Konsernet har 22 fabrikker i Europa, hvorav 15 i Skandinavia. Jackon-gruppen har 880 ansatte.

    Omsetningen i årets første måneder ligger over fjorårets nivåer, men konsernsjef Hege Buer forventer en nedkjøling i markedet grunnet rente- og prisøkninger. 

    Blir en del av Bewi

    Børsnoterte Bewi bydde i oktober mellom 3,1 og 3,6 milliarder kroner for Jackon-gruppen, som ble akseptert av eierne. Den formelle prosessen med godkjennelser er nå ferdig og sammenslåingen er forventet i løpet av tredje kvartal.

    - De to selskapene som nå slår seg sammen kompletterer hverandre godt både geografisk og produktmessig. Etterhvert vil vi kunne tilby kundene et bredere produktspekter, bedre leveringssikkerhet og større fleksibilitet i den daglige håndteringen.