<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Agilyx fikk britisk storfisk på kroken – skal hente penger

Agilyx skal bygge et resirkuleringsanlegg i samarbeid med en stor, britisk aktør, og henter inn opptil 10 millioner dollar i en emisjon.

Publisert 1. sep. 2022 kl. 18.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
AVTALE OG EMISJON: For Agilyx, ledet av Tim Stedman. Foto: Agilyx

 

Agilyx har hyret inn Arctic Securities, Carnegie og Citigroup Global Markets i vurderingen av en rettet emisjon med bruttoproveny opptil 10 millioner dollar, går det frem av en børsmelding torsdag.

Saffron Hill Ventures 2 LP, et selskap nærstående til styremedlem Ranjeet Bhatia, har forhåndsforpliktet seg til å tegne aksjer for 4 millioner dollar. Samtidig har Corvina/Virgin Group og L-vevabi A/S, selskaper nært tilknyttet styreleder Peter Norris og styremedlem Steen Jakobsen, forpliktet seg til å tegne for henholdsvis 250.000 og én million dollar.

Stor, britisk avtale

Pengene ventes brukt på senstadie-ingeniørarbeid på et tidligere annonsert polystyren-prosjekt (PS) med AmSty i USA, med en forventning om byggestart innen 12 måneder.

I tillegg skal provenyet sette fart på utviklingen og den endelige investeringsbeslutningen (FID) for et nytt 100 tonn pr. dag PS-prosjekt i Europa på grunnlag av en signert intensjonsavtale med et stort petrokjemisk selskap basert i Storbritannia. 

Agilyx, som omtalte intensjonsavtalen i en separat børsmelding, venter byggestart etter fullført FID-prosess om rundt 18 måneder.