<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ESG-emisjon flere ganger overtegnet – hentet 150 mill. på én natt

Agilyx har hentet frisk kapital.

Publisert 2. sep. 2022 kl. 07.32
Oppdatert 2. sep. 2022 klokken 07.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
EMISJON: Konsernsjef Tim Stedman i Agilyx. Foto: Agilyx

 

Agilyx har gjort en rettet emisjon på nær 6,3 millioner aksjer til kurs 24 kroner, og med det hentet inn 150 millioner kroner. Emisjonen ble flere ganger overtegnet på tilbudskursen, ifølge børsmeldingen.

Pengene skal hovedsakelig brukes på senstadie-ingeniørarbeid på et tidligere annonsert polystyren-prosjekt (PS) med AmSty i USA. Forventet byggestart er innen 12 måneder. 

Provenyet skal også sette fart på utviklingen og den endelige investeringsbeslutningen (FID) for et nytt PS-prosjekt på 100 tonn pr. dag i Europa. Det skal være grunnlaget for en signert intensjonsavtale med et stort petrokjemisk selskap basert i Storbritannia.

Agilyx, som omtalte intensjonsavtalen i en separat børsmelding, venter byggestart etter fullført FID-prosess om rundt 18 måneder.

Styremedlem Ranjeet Bhatias Saffron Hill Ventures 2 LP har forhåndsforpliktet seg til å tegne aksjer for 4 millioner dollar, ifølge meldingen like etter midnatt. Samtidig har Corvina/Virgin Group og L-vevabi, selskaper nært tilknyttet styreleder Peter Norris og styremedlem Steen Jakobsen, forpliktet seg til å tegne for henholdsvis 250.000 og én million dollar.