<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA og Spania bestiller Kongsberg-missiler

USA har lagt inn bestilling på Naval Strike Missile (NSM), og snart vil den spanske marinen følge etter.

  Publisert 9. sep. 2022 kl. 08.41
  Oppdatert 9. sep. 2022 klokken 08.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  ORDRENE TIKKER INN: For Kongsberg Gruppens Naval Strike Missile (NSM). Foto: Kongsberg Gruppen

   

  Kongsberg Defence & Aerospace har mottatt bestilling fra Raytheon Missiles & Defence for levering av Naval Strike Missile (NSM) til den amerikanske marinens Over-The-Horizon Weapon System (OTH WS) program med en verdi på 328 millioner kroner, går det frem av en børsmelding fredag.

  Bestillingen er knyttet til OTH WS rammekontrakt annonsert 31. mai 2018 med totalt omfang på 7,8 milliarder kroner. Hittil har Kongsberg mottatt ordre for 1.762 millioner kroner under denne rammekontrakten.

  Spansk missilordre

  I en separat børsmelding opplyser Kongsberg Gruppen om mottatt bekreftelse fra den spanske marinen om at de har valgt å anskaffe Naval Strike Missile (NSM) som erstatning for Harpoon-missilet når dette fases ut.

  Den spanske marinen planlegger å utstyre både eksisterende F-100 fregatter og nye F-110 Fregatter med NSM. Ytterligere informasjon vil bli annonsert når kontrakt er inngått.

  (TDN Direkt)