<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara nær kjøp i Brasil

    Publisert 12. sep. 2022 kl. 08.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    Foto: NTB

     

    Yara skal være nær ved å kjøpe gjødselenheten som er lagt ut for salg av Petrobras i Brasil, skriver Reuters fredag, og viser til to kilder som er kjent med saken.

    Petrobras har valgt Yaras bud og avtalen må nå godkjennes av selskapets styre, sier en av kildene. En kunngjøring forventes i løpet av de neste ukene. 

    Kildene spesifiserte ikke avtaleverdien, men sa at den vil være lavere enn 100 millioner dollar, siden enheten ennå ikke er operativ.

    Byggingen av gjødselenheten i byen Tres Lagoas begynte i 2011 og ble stoppet i 2014, da enheten var 81 prosent ferdigstilt, etter at Petrobras opphevet en kontrakt og påsto at selskapene ikke fulgte kravene.

    Når den er i drift, forventes enheten å produsere 2.200 tonn ammoniakk og 3.600 tonn urea daglig, rundt 20 prosent av ureaforbruket i landet. Enheten forventes å stå ferdig innen to til tre år. Petrobras forventes å tilby kjøperen en opsjon på å kjøpe enheten med en naturgassforsyningskontrakt.

    (TDN Direkt)