<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny all-time low

Autostore er blant dagens tapere på Oslo Børs onsdag. Dette forklarer børsfallet.

  Publisert 14. sep. 2022 kl. 13.06
  Oppdatert 14. sep. 2022 klokken 14.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 249 ord
  BØRSFALL: ABG har en hold-anbefaling på Autostore, med kursmål 15 kroner. Hatteland

     

  Autostore-aksjen faller til ny all-time low onsdag, etter at KION Group tirsdag kveld sendte ut et negativt resultatvarsel, hvor de forventer tap innen segmentet Supply Chain Solutions (SCS). Den viktigste eiendelen i dette segmentet er ifølge ABG Sundal Collier selskapet Demantic, som blant annet selger Shuttle-løsninger og Autostore-systemer. Slik ABG forstår det, er Demantic blant Autostores nøkkelpartnere, sammen med Element Logic, Swisslog og Bastian.

  KION begrunner resultatvarselet med intensivering av forsyningskjedebegrensninger, høyer kostnader for materialer og energi og svakere ordreinntak i andre halvdel av 2022. ABG peker særlig på ordresituasjonen, som i tredje kvartal sies å være betydelig lavere enn i tredje kvartal 2021 – påvirket av lavere etterspørsel fra nettbutikker og ordrekanselleringer i juli og august. For 2022 guider KION nå et ordreinntak på 3,4-3,9 milliarder euro innen SCS, som ifølge ABG impliserer en ordreinntaket har gått -17 prosent til -38 prosent i andre halvår. I første halvår var trenden flat.

  Selv om Autostore er en mindre del av Dematic, argumenterer ABG for at resultatvarselet illustrerer at etterspørselsmiljøet for lagerautomatisering nå stadig blir vanskeligere. Konsensus forventer ifølge ABG en ordrevekst for Autostore på 5 prosent i andre halvdel av 2022, noe meglerhuset mener vil bli krevende. De viser til at andre sammenlignbare selskaper hadde lavere ordreinntak allerede i andre kvartal, og at dette ser ut som en bred trend i markedet.

  ABG har en hold-anbefaling på Autostore, med kursmål 15 kroner, etter at de tirsdag kveld nedjusterte fra 16 kroner. Aksjen dundrer ned til 11,825 kroner på det laveste onsdag.