<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpte 34.000 dekar skog

Michael Stang Treschow styrker sin satsning på skogdrift og gjennom selskapet Fritzøe Skoger har han kjøpt to eiendommer på til sammen 34.000 dekar i Skien og Bamble.

  Publisert 14. sep. 2022 kl. 18.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  SKOGEIER: Michael Stang Treschow, Treschow-Fritzøe, har kjøpt mer skog. Iván Kverme

  Nærheten til selskapets øvrige eiendommer gir grunnlag for god forvaltning og effektiv drift, heter det i en pressemelding onsdag kveld.

  Ifølge Michael Stang Treschow er det skogeiendommene Vold og Nenset Brug i Skien og Hellestvedt Bruk i Bamble som overtas. Selger av eiendommene var Cappelen Forestry og det var både norske og internasjonale interesserte. Partene ønsker ikke å offentliggjøre salgssummen.

  Etter kjøpet eier Fritzøe Skoger 734.000 dekar skog og utmark i områder fra Larvik til Kongsberg, Grenland og Vinje. Skogeiendommen skal ifølge Treschow være landets største i privat eie og 457.000 dekar skal være produktiv skog. 

  - Jeg er glad for å ha overtatt eiendommene og ha sikret fortsatt norsk eierskap. Vi utvider med dette skogdriften vår i nærområdet og kan produsere enda mer råvarer til det grønne skiftet. Målet er å bidra sterkt til fremtidsrettet og klimavennlig verdiskaping. Mine skoginvesteringer har evighetens perspektiv og jeg vil gjerne kjøpe mer, sier Michael Stang Treschow.