<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter å firedoble markedet innen 2030

Volues adresserbare marked ventes å vokse fra 20 milliarder kroner nå, til 80 milliarder mot 2030. På marginsiden ser selskapet for seg en trappetrinn-utvikling frem mot 2025.  

  Publisert 22. sep. 2022 kl. 07.29
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 288 ord
  VOKSE: Notering av Volue på Oslo Børs Euronext, Merkur Market F.v.: Børsdirektør Øyvind Amundsen, CFO Arnstein Kjesbu, Ingunn Ettestøl, styreleder Ørjan Svanevik, CEO Trond Straume, Eirik Høiby Ausland, Lars Ove Johansen, Ingeborg Gjærum og Tom Darell. Foto: Iván Kverme

   

  Det sier finansdirektør Arnstein Kjesbu til TDN Direkt under selskapets kapitalmarkedsdag onsdag.

  Prioriteten for selskapet i første omgang er å vokse i Europa.

  – Det er et stort adresserbart marked med underliggende vekst, og vi har tro på å ta vår fair share av markedet. Det handler mye om vekst på eksisterende produkter, samt en del nye produktområder som følge av endringer i energimarkedet, sier finansdirektøren.

  På oppkjøp- og fusjonssiden har Volue i hovedsak mål om å gjennomføre "bolt-on"-oppkjøp for å komplementere selskapets eksisterende virksomhet, og ambisjonen er å gjennomføre en eller to transaksjoner pr år. Selskapet vil prioriterer å få tilstedeværelse i områder de ikke er i allerede, samt interessante nisjeaktører.

  – Det har vært litt markedsuro den siste tiden, men vi jobber ufortrødent videre med vår vekststrategi, sier han.

  På finansieringssiden viser finansdirektøren til at Volue i dag har en sterk balanse uten eksterne finansieringskilder. I tillegg kan selskapet benytte kapitalmarkedet ved større transaksjoner hvis de mener det er riktig.

  Fremover venter Volue at driftsinvesteringene som andel av inntektene vil øke fra 10 prosent opp mot 12-13 prosent for å investere i eksisterende produkter for å åpne nye markeder, samt for å investere i nye forretningsmodeller.

  Volue opprettholder onsdag selskapets ambisjoner for 2025, inklusive at justert ebitda-marginen vil øke mot 30 prosent i 2025. I presentasjonsmateriellet skisserer selskapet en justert ebitda-margin på 16 prosent pluss i 2022, økende til 20-22 prosent i 2023, 23-26 prosent i 2024, og 27-30 prosent i 2025.

  – Vi ser for oss en trappetrinn-utvikling i justert EBITDA-marginen. Den har vært litt lavere i år enn i fjor, men vi venter å komme tilbake til fjorårets nivå neste år, og så venter vi en videre økning fremover i takt med at vår base med gjentakende inntekter vokser, sier han. 

  TDN Direkt