<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro varsler kutt i produksjonen

Hydro stenger delvis ned produksjonen i Norge som følge av svakere etterspørsel. 

Publisert 27. sep. 2022 kl. 18.26
Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 18.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
KUTTER: Hydro kunngjør kutt i aluminiumsproduksjonen. NTB

Hydro har bestemt seg for å delvis redusere aluminiumsproduksjonen i Norge som følge av svakere etterspørsel etter aluminium i Europa, ifølge en melding.

Kuttet vil tilsvare en årlig reduksjon i produksjonskapasiteten på mellom 110.000-130.000 tonn primæraluminium.

– Den ekstraordinære situasjonen i den europeiske økonomien og energimarkedet forårsaker markedsusikkerhet og en nedgang i etterspørselen etter våre aluminiumsprodukter, sier Eivind Kallevik, konserndirektør og leder for Hydro Aluminium Metal.

Vil spare på strømmen

Beslutningen vil ramme aluminiumproduksjonen på Husnes og Karmøy, som er anleggene som liggere i områdene med dyrest strøm. 

Hydro anslår at den midlertidige nedstegningen vil føre til en reduksjon i strømforbruket på til sammen rundt 170-200 MW når reduksjonen i produksjonsvolumet for aluminium har nådd full effekt.

Den devise nedstegningen vil derimot ikke påvirke bemanningen eller føre til permitteringer.

I slutten av august ble også den slovakiske aluminiumprodusenten Slovalco lagt ned, som var majoritetseid av Hydro.

– Selv om vi opplever økt usikkerhet og de kortsiktige markedsutsiktene er fallende, ser vi at de langsiktige markedsutsiktene for aluminium forblir positive på grunn av et økt behov for aluminium til det grønne skiftet i Europa, sier Kallevik.