<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Orkla med milliardkjøp i USA

Orkla går nå inn i den amerikanske iskrembransjen.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 08.26
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 08.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
ORKLA-SJEF: Nils K. Selte. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Orkla Food Ingredients («OFI») har inngått en avtale om å kjøpe 84 prosent av aksjene i Denali Ingredients, som er et ledende selskap innenfor iskremingredienser i USA, opplyses det i en børsmelding.

Selskapet verdsettes på gjeldfri basis til 200 millioner dollar, tilsvarende 2,2 milliarder kroner. I tillegg til den opprinnelige kjøpsprisen inkluderer avtalen en potensiell tilleggsutbetaling dersom selskapet leverer sterk vekst i de kommende årene.

– Oppkjøpet av Denali Ingredients er et betydelig og naturlig steg for OFI, hvor vi nå går inn i markedet for ingrediensløsninger til amerikansk iskremindustri. Ingredienssektoren er fragmentert med et stort potensial for videre konsolidering og vekst, sier Orkla-sjef Nils K. Selte i en kommentar.

– Med dette kjøpet styrker OFI sin posisjon som en ledende leverandør av ingredienser til iskrem- og sjokoladeindustrien, i tillegg til bakeribransjen, påpeker han.

Denali Ingredients forventer en omsetning i inneværende regnskapsår 2022, som sluttet 30. september, på 99 millioner dollar, tilsvarende ca. 1,1 milliard kroner.