<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kongsberg Automotive selger i Canada: – Kan investere i vekst

    Publisert 3. okt. 2022 kl. 18.11
    Oppdatert 5. okt. 2022 klokken 11.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord

     

    Kongsberg Automotive har fullført salget av deler av driften i Shawinigan i Canada.

    Selskapet er solgt til Bombardier Recreational Products. 

    – Gjennom salget vil vi aktivt oppskalere tilstedeværelsen i jordbruk og konstruksjonssektoren. Vi vil også kunne prioritere innovasjon, finne nye markeder og investere i vekst, sier Joerg Buckheim, konsernsjef i Kongsberg Automotive. 

    Shawinigan-fabrikken ble solgt for 104 millioner euro, eller nær 1,1 milliarder kroner. KOA hadde før børsåpningen på salgsdagen i august en markedsverdi på rundt 3 milliarder kroner, og fikk dermed inn en tredjedel av dette gjennom salget.

    Ifølge IR-direktøren er det ventet at denne virksomheten vil omsette for rundt 74 millioner euro i 2022.

    – Vi får betalt cirka 1,3 ganger omsetningen for denne fabrikken. Det mener vi er en god pris fra en kunde vi har hatt en god relasjon til, sa IR-direktør Jakob Bronebakk i Kongsberg Automotive til Finansavisen den gang.

    Salget av den kanadiske virksomheten gjør at Kongsberg Automotive gjør noen små endringer i årets guiding. Mens selskapet tidligere så for seg en omsetning på mellom 900 og 935 millioner euro, senkes dette nå til mellom 870 og 905 millioner.