<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro plasserer bærekraftslinkede obligasjonslån på tre milliarder

– Vi er meget fornøyde med å være det første «investment grade»-ratede norske industriselskapet som har utstedt bærekraftslinkede obligasjonslån, sier Hydros finansdirektør Pål Kildemo.

Publisert 23. nov. 2022 kl. 16.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 117 ord
OBLIGASJONSLÅN: Hydro har plassert obligasjonslån på tre milliarder kroner. På bildet ser du finansdirektør Pål Kildemo (i midten) og konsernsjef Hilde Merete Aasheim (til høyre). Foto: Iván Kverme

 

Norsk Hydro har plassert nye usikrede bærekraftslinkede obligasjonslån på totalt tre milliarder kroner i to ulike transjer. Begge obligasjonslånene er på seks år.

Det ene lånet er på 1,5 milliarder kroner, med flytende rente og kupong 3 måneders Nibor + to prosentpoeng mens det andre lånet er 1,5 milliarder kroner med fast rente og kupong 5,257 prosent.

– Vi er meget fornøyde med å være det første «investment grade»-ratede norske industriselskapet som har utstedt bærekraftslinkede obligasjonslån. Dette er den første utstedelsen under Hydros grønne og bærekraftslinkede finansieringsrammeverk og EMTN-program, sier finansdirektør Pål Kildemo.

Formålet med obligasjonsfinansieringen er generelle selskapsformål. Obligasjonslånene vil bli søkt notert på Oslo Børs.

Danske Bank, Nordea og SEB har vært tilretteleggere av de nye obligasjonslånene.