<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bitter maktkamp mellom Røkke og Lund

En bitter maktkamp skal ha ført til isfront mellom Kjell Inge Røkke og Helge Lund.

    Publisert 24. feb. 2007 kl. 10.42
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 222 ord

    I over fire år jobbet Kjell Inge Røkke og Helge Lund sammen i Aker Kværner. Så skar det seg. DN kan fortelle at det skjuler det seg en bitter kamp om makt og strategi bak bruddet. Selv om Kjell Inge Røkke og Helge Lund er på toppen i to av Norges største selskaper er ikke striden mellom de to glemt. I over fire år jobbet Kjell Inge Røkke og Helge Lund sammen i Aker Kværner. Så skar det seg. DN kan fortelle at det skjuler det seg en bitter kamp om makt og strategi bak bruddet. Selv om Kjell Inge Røkke og Helge Lund er på toppen i to av Norges største selskaper er ikke striden mellom de to glemt. 20. november 2003 var det styremøte i Aker Kværners lokaler på Lysaker, og det var her striden mellom konsernsjef Lund og styreformann nådde et klimaks. Helge Lund hadde med seg et notat til styret med skarp kritikk av Kjell Inge Røkke.Ifølge sentrale kilder DN har vært i kontakt med oppfattet Røkke notatet som mistillit, som et forsøk fra konsernsjefen på å få resten av styret til å kaste styreformannen.Det spekuleres i avisen også i at det var Lund som stod bak da Eivind Reiten i tolvte time stoppet prosessen som skulle ført til en nær allianse mellom Aker Kværner og Hydro.Foto: Scanpix.