<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er du hekta på e-post?

Sjekker du e-posten din før du gjør noe annet om morgenen - enten det er hjemme eller på jobb? Da kan det hende du trenger hjelp, for såkalt mailavhengighet er et voksende problem.

    Publisert 21. feb. 2007 kl. 19.09
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord

    Noen blir så avhengige av denne formen for databasert kommunikasjon at de sender e-post til kollegaen ved naboskrivebordet i stedet for å snakke. Slikt er et tegn på psykiske problemer, mener den svenske stresslegen Tomas Danielsson ifølge Aftonbladet. Noen blir så avhengige av denne formen for databasert kommunikasjon at de sender e-post til kollegaen ved naboskrivebordet i stedet for å snakke. Slikt er et tegn på psykiske problemer, mener den svenske stresslegen Tomas Danielsson ifølge Aftonbladet. Han har skrevet en bok om fenomenet, med tittelen «Tokstressad» som kan oversettes med «stresset til galskap».- Der forteller jeg om en direktør som måtte sjekke e-posten sin hele tiden, fortalte Danielsson til den populære Stockholm-tabloidens nettutgave onsdag.- Direktøren mistet konsentrasjonsevnen og kunne ikke jobbe som normalt - han ble rammet av noe jeg kaller snuttifisering. Når man blir avhengig av hele tiden å se små snutter med informasjon, mister man helhetssynet.I USA har en kvinne ved navn Marsha Egan laget et selvhjelpsprogram for folk som er avhengige av e-post, etter mønster av programmer for alkoholikere og narkomane. For alle tre typer problem gjelder det først og fremst å få de rammede til å innse at de er avhengige. (©NTB)