<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvinner i styrene gir tapt lønnsomhet

Forsknings-arbeidet til Renée Adams viser at flere kvinner i styrene fører til tapt lønnsomhet.

  Publisert 2. juli 2007 kl. 08.21
  Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.13
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Scanpix / Scanpix

  I det nye forskningsarbeidet til den australske forskeren, Renée Adams kommer det frem at i selskaper som allerede er godt drevet, er tendensen at lønnsomheten faller jo flere kvinner de rekrutterer inn i styrerommene, skriver Dagens Næringsliv.Forskeren, som er professor i økonomi ved University of Queensland, har gjennomgått styrene i 1939 amerikanske mellomstore og store selskaper, og blant annet sett på sammenhengen mellom kjønnssammensetninger i styrer og selskapers lønnsomhet. Hun har ifølge DN gjennomgått tallene fra hvert selskap fra 1996 til 2003.