<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svennis tar over Manchester City

Svenske Sven-Göran Eriksson ble fredag ansatt som ny manager i Manchester City.

    Publisert 6. juli 2007 kl. 15.58
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 242 ord

    Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at svensken var høyaktuell for lillebroren i Manchester, som etter sist sesong sparket Stuart Pearce. Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at svensken var høyaktuell for lillebroren i Manchester, som etter sist sesong sparket Stuart Pearce. Det hele sto og falt på om Thailands tidligere statsminister, styrtrike Thaksin Shinawatra, skulle få tillatelse til å kjøpe seg ytterligere opp i klubben. Så fort thailenderen ble sittende på 75 prosent av aksjene i klubben, og ble klubbens enerådende eier, skulle han ansette «Svennis». Fredag annonserte Shinawatra at han hadde oppnådd 75 prosent.- Jeg er overlykkelig og stolt over å bli spurt om å overta Manchester City. Det er en spennende utfordring, og jeg har allerede startet forberedelsene til kommende sesong, sier svensken til Citys hjemmeside. Svensken har gått arbeidsledig siden han fikk sparken som engelsk landslagssjef etter VM i Tyskland i fjor sommer. Får han viljen sin, engasjerer han også sin tidligere assistent Tord Grip, som sin høyre hånd.Ryktene vil ha det til at den utskjelte mannen fra Torsby får 600 millioner kroner å handle for. Øverst på ønskelisten skal, ifølge Expressen.se, Bayern Münchens Roque Santa Cruz stå. Eriksson skal ha fulgt spissen i lang tid og latt seg imponere ytterligere da England møtte Paraguay i sist VM. Også Yakubu (Middlesbrough) og Peter Crouch (Liverpool) er navn som skal være av interesse for svensken som først og fremst skal konsentrere seg om å forsterke angrepet. (©NTB)