<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åslaug Haga brøt reglene første dag på jobb som oljeminister

Fersk oljeminister Åslaug Haga brøt reglene da hun besøkte gassplattformen Troll A.

    Publisert 26. sep. 2007 kl. 14.23
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord

    Åslaug Haga brøt sikkerhetsreglene første dag på jobb som oljeminister, skriver seher.no. Det skjedde i forbindelse med et besøkt på gassplattformen Troll A. Åslaug Haga brøt sikkerhetsreglene første dag på jobb som oljeminister, skriver seher.no. Det skjedde i forbindelse med et besøkt på gassplattformen Troll A. På et bilde som ble lagt ut på Statoils intranett var Haga ikke iført vernebriller - noe som er i strid med reglelverket på plattformen.- Arbeiderne får en advarsel, og skjer det igjen, så blir de sendt på land, sier en erfaren plattformarbeider nettstedet har vært i kotnakt med.- Dette var min første dag i ny jobb, og det er tydelig at det er noe informasjon jeg ikke fikk med meg denne dagen. Det skal selvfølgelig aldri skje igjen at jeg ikke er forskriftsmessig utstyrt og påkledd når jeg er ute på plattform, sier Haga.Informasjonssjef Eli Rye i Statoil tar på seg all skyld-- Statoil har ansvar for at sikkerheten offshore ivaretas og dette inkluderer bruk av verneutstyr. Åslaug Haga hadde briller integrert i hjelmen som kunne trekkes ned. Når dette ikke skjer utendørs er det vårt ansvar, sier Rye.