<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere rumenere søker arbeidstillatelse i Norge

Til sammen 342 rumenere og bulgarere har søkt om arbeidstillatelse i Norge etter at de to landene ble medlemmer i EØS-samarbeidet.

    Publisert 18. sep. 2007 kl. 06.10
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 88 ord

    Rumenere og bulgarere har i halvannen måned kunnet søke om arbeid i Norge på lik linje med polakker og latviere. Men tall fra den første måneden viser at innvandringen fra Romania og Bulgaria har vært beskjeden, skriver Aftenposten.110 bulgarere og 232 rumenere søkte om arbeidstillatelse etter det nye regelverket den første måneden.- Slik vi ser det, er ikke dette noen dramatisk økning. Det er omtrent som vi kunne forvente, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i Utlendingsdirektoratet.Til sammenligning søkte over 5.000 polske arbeidere om arbeidstillatelse bare i august. (©NTB)