<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor forskjell i kvaliteten på turnustjeneste for leger

Kvaliteten på turnustjenesten for legestudenter mellom landets sykehus varierer sterkt, viser en undersøkelse fra Den norske lægeforening.

    Publisert 17. sep. 2007 kl. 05.43
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.24
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 257 ord

    Legestudentene har svart på hva de synes de har lært om kirurgiske prosedyrer, hvor mye de har fått jobbe med akuttpasienter, hvor mye de har fått gjøre av ulike behandlinger og undersøkelser og hvilken veiledning de har fått underveis. Konklusjonen er at det er store forskjeller. Legestudentene har svart på hva de synes de har lært om kirurgiske prosedyrer, hvor mye de har fått jobbe med akuttpasienter, hvor mye de har fått gjøre av ulike behandlinger og undersøkelser og hvilken veiledning de har fått underveis. Konklusjonen er at det er store forskjeller. - Det er uheldig at det er så store forskjeller i kvalitet mellom sykehusene med hensyn til turnustjenesten. Det betyr at turnuslegene får ulik ballast med seg videre når de skal ut å praktisere som leger, sier president Torunn Janbu i Legeforeningen til Aftenposten.Hun opplyser at Legeforeningen selv har gjennomført undersøkelsen fordi myndighetene ikke har fulgt opp foreningens forespørsel om en evaluering av turnustjenesten for leger. Janbu håper det enkelte sykehus tar tak i resultatene fra undersøkelsen og forbedrer tjenesten. Legeforeningen vil samtidig følge opp med videre kontakt med sykehusene.I forbindelse med undersøkelsen har Legeforeningen offentliggjort en rangering av sykehusene, slik at leger som skal ut i turnus skal ha et bedre grunnlag for valg av praksissted.Leger som skal ut i den pålagte halvannet år lange praksistjenesten, får imidlertid ikke et reelt valg. De nyutdannede legene trekker et tilfeldig nummer, der de med lavest nummer kan velge og vrake hvor de vil, mens leger med høyt nummer må ta de plassene som blir igjen. (©NTB)