<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får 431.000 i pensjon i året fra han fyller 51 år

Og på toppen kommer lønnen fra en evt. jobb i privat næringsliv når Karl Eirik Schjøtt-Pedersen slutter i politikken (endret 12.11).

    Publisert 6. feb. 2008 kl. 10.07
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord

    Tidligere denne uken ble det kjent at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ikke tar gjenvalg som stortingsrepresentant etter valget i 2009. Året etter, når han fyller 51, vil den nåværende stabssjefen ved Statsministerens kontor ha rett til full opptjent pensjon på 540.000 kroner i året, viser et overslag Statens Pensjonskasse har gjort for Dn.Dette kommer i tillegg til evt. lønn fra en jobb i næringslivet, som ifølge Finansavisen er Schjøtt-Pedersens ønske.Loven som regulerer stortingsrepresentantenes pensjoner gir rett til full pensjon etter tre perioder eller 12 år. Full pensjon vil si 66 prosent av gjeldende stortingslønn.Men en tilleggsbestemmelse sier at full pensjon kan tas ut når alder pluss ansiennitet passerer 75 år. Den regelen slår ifølge Dn inn for Schjøtt-Pedersen i 2010.Pensjonskassen presiserer Hans to år som statsråd bidrar med rundt 10.000 kroner i måneden, viser beregninger ifølge avisen. Men Pensjonskassen presiserer overfor HegnarOnline at den såkalte 75-årsregelen ikke gjelder pensjonsordningen for statsråder.- Der er aldersgrensen 65 år, og det er ikke muligheter til å ta ut alderspensjon tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Robert Haast, og påpeker derfor at Dns konklusjon om 540.000 i året, som inkluderer Schjøtt-Pedersens tjenestetid som statsråd, blir feil.Med full opptjening som stortingsrepresentant kan man gå av med alderspensjon fra fylte 51 år, forutsatt at man har 24 års tjenestetid. Stortingspensjon med full opptjening utgjør i dag 431.000 kroner årlig.