<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fire av ti jobber svart på Oslo-restaurantene

Fire av ti ansatte i restaurantbransjen i Oslo jobbet svart i fjor, viser tall fra kemneren i hovedstaden.

  Publisert 5. feb. 2008 kl. 05.22
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Scanpix / Scanpix

  Til sammen 1.400 ansatte ble kontrollert ved Oslo-restaurantene i fjor. Kontrollene utgjør 322 bedrifter - en tredel av alle restaurantene i hovedstaden.Av de 1.400 ansatte som ble kontrollert, jobbet rundt 560 personer svart. Det vil si at 40 prosent av de ansatte jobbet svart i fjor, skriver Aftenposten.- Etter mange år med tiltak og kontroller kan vi ikke registrere forbedring blant restaurantene, konstaterer Astri Marija Rosenqvist, nyansatt kemner i Oslo.Tallene er ikke representative for hele bransjen i Oslo.- Vi plukker ut restauranter der det er størst sannsynlighet for å finne brudd på reglene, forklarer Rosenqvist.De mest relevante kandidatene som ble sjekket av kemneren er nyetablerte, har fire til åtte ansatte, har revisjonsmerknader og lav egenkapital.Styreleder Espen Holm i NHO Reiseliv i Oslo og Akershus anslår den svarte omsetningen i serveringsbransjen i regionen til rundt 1 milliard kroner. Dette utgjør rundt 10 prosent av omsetningen. Han oppfordrer myndighetene til å kontrollere mer og være raskere på døren. (©NTB)