<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har du hatt raseriutbrudd på jobben?

Ifølge en undersøkelse ICM har gjort på oppdrag for Canon, har to av tre mistet besinnelsen på jobben.

    Publisert 7. feb. 2008 kl. 10.30
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 336 ord

    Jobbraseri og jobbfrustrasjon blir stadig vanligere. To av tre har mistet besinnelsen på jobb. Arbeidsrelatert stress påvirker nå hele 28 prosent av alle yrkesaktive i Europa. Ifølge en undersøkelse ICM har gjort på oppdrag for Canon forekommer situasjoner preget av frustrasjon og sinne stadig hyppigere.Sinne og vold er ofte et resultat av stress, og når yrkesaktive føler at de mangler kontroll over situasjonen resulterer det stadig oftere i sinne og vold. Det virker som om det er tingene nærmest som får gjennomgå, som for eksempel kontorutstyr som penner, stiftemaskiner osv. Studien fra Canon viser at over 12 prosent har latt sinne gå utover større gjenstander på kontoret, som for eksempel ved å slå eller sparke printere.Selv de mest elementære kontoraktiviteter, som å finne frem dokumenter på serveren, kan skape enormt sinne. 20 prosent av de som deltok i undersøkelsen sier at de har mistet besinnelsen i forbindelse med å lete etter dokumenter. Én av fire mener en enklere løsning vil øke brukervennligheten og skape et bedre arbeidsmiljø.Bakgrunnen for studien er lanseringen av programvaren iW360 fra Canon som er utviklet for å redusere jobbfrustrasjon. Programvaren gjør det lettere å finne frem, forvalte, administrere og lage dokumenter.- Kontormedarbeidere har et enormt press på seg på arbeidsplassen. IT-ansvarlige og ansatte ønsker enkle og effektive løsninger. iW360 gjør livet litt enklere ved å hjelpe ansatte til å finne filer, redigere og produsere dokumenter på en raskere måte enn tidligere. Canon har som mål å redusere jobbraseri og øke produktiviteten på kontorer ved å hjelpe bedrifter med å administrere og styre informasjonen, printing og bildebehandling mer effektivt, sier Tanja Cecilie Østerberg, informasjonssjef i Canon Norge.Av de 2000 europeiske kontormedarbeiderne som deltok i undersøkelsen, svarte hele to tredjedeler at de hadde mistet besinnelsen på arbeidsplassen. De nordiske landene kommer noe bedre ut enn de andre landene. Nordboerne er de roligste blant Europeerne, og bare 68 prosent svarte at de har sett enn medarbeider miste besinnelsen. I Italia derimot svarte hele 94 prosent at de hadde sett det koke over for sine kollegaer.