<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her får du en pangstart på karrieren

Konkurransen om de gode it-hodene er enorm og mange selskaper opplever det å rekruttere de beste kandidatene som svært utfordrende.

    Publisert 5. feb. 2008 kl. 11.28
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord

    Microsoft Norge reiser i disse dager rundt på universiteter og høyskoler for å presentere Microsoft University. De 140 som kommer inn, går rett inn i jobb som konsulenter, utviklere og selgere hos Microsofts partnere etter at kurset er over.Søknadsfristen er 29. februar og etterfølges blant annet av innledende intervjuer med Microsofts partnere i speed-dating format. Intervjuene skal sikre best mulig match mellom kandidat og arbeidsgiver. For de heldige som kommer inn venter så 4-6 ukers opplæring og sertifiseringskurs med full lønn før kandidatene går inn i jobb hos en Microsoft-partner.Microsoft har jobbet tett sammen med sine partnere for å utvikle konseptet. Columbus IT ser en kraftig økning i etterspørselen av personer med kompetanse på Microsoft Dynamics-produktene og satser derfor tungt på å rekruttere nye hoder.- Vi benytter oss av anledningen å rekruttere gjennom Microsoft University fordi vi får tilgang til en stor og kunnskapsrik søkermasse, samtidig som at våre nyrekrutterte får med seg viktige sertifiseringer som gjør at de kan gå direkte inn i arbeidsoppgaver. Dette er en fordel både for kandidaten og oss i Columbus IT. Vi er meget fornøyde med prosessen fra fjorårets Microsoft University og deltar derfor gjerne i år igjen, sier Håvar Botterud, konsulentsjef i Columbus IT.