<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Der svikter mange ledere

- Når man først har rekruttert de man ønsker, har man en tendens til å glemme videre oppfølging, sier forsker Jøri Gytre Horverak. Dette foretrekker dyktige medarbeidere.

    Publisert 19. mars 2008 kl. 09.44
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 133 ord

    - Få ledere ser på utvikling av arbeidsmiljø som er sentral lederutfordring, og få ledere knytter dette til økt lønnsomhet. Samtidig gir alle ledere uttrykk for å være opptatt av å utvikle arbeidsmiljøet i sin bedrift. Ansvarsfraskrivelsen er høy, sier doktorgradsstipendiat Jøri Gytre Horverak ved Universitetet i Bergen, og refererer til AFF-undersøkelsen fra 2002, ifølge DN.no.- Kunnskapsarbeidere er drevet av interessante arbeidsoppgaver og er vanskelig å erstatte. De har et behov for å bli sett og anerkjent, og der svikter mange ledere. Når man først har rekruttert de man ønsker, har man en tendens til å glemme videre oppfølging, fortsetter Horverak.Dyktige medarbeidere foretrekker, ifølge forskeren, kreative arbeidsoppgaver fremfor rutinearbeid, i tillegg til behovet for å jobbe selvstendig.Ifølge Horverak har også talentene et sterkt behov for å videreutvikle sin kompetanse og ferdigheter, skriver DN.no.