<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- 552.000 i året for lite

Riksadvokat Tor-Aksel Busch er bekymret for statsadvokatenes lønnsnivå, og ber justisministeren bidra til å etablere «et høyere og korrekt lønnsnivå».

  Publisert 26. mai 2008 kl. 10.49
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Busch har tatt opp denne saken i et personlig brev til justisminister Knut Storberget (Ap).«Det er sjelden jeg finner grunn til å tilskrive justisministeren personlig. Men statsadvokatenes lønnsforhold uroer meg nå i slik grad at jeg finner det både påkrevet og korrekt med denne henvendelse», skriver Busch.Han viser til at tingrettsdommere nå har en årslønn på 745.000 kroner, og at flere fast utnevnte statsadvokater fortsatt er plassert i lønnstrinn 72, som betyr en lønn på 552.000 kroner.«Det er ingen tvil om at statsadvokatenes avlønning i dag gir grunnlag for så store frustrasjoner at jeg er alvorlig bekymret, både for rekrutteringen og om vi klarer å beholde nøkkelpersonell», skriver Busch.Han argumenterer med at arbeidsbelastningen er meget høy i Den høyere påtalemyndighet, og at en «gjennomsnittlig» statsadvokat har et større arbeidspress og høyere mediebelastning enn en tilsvarende dommer.Justisdepartementet har ennå ikke svart på brevet fra Riksadvokaten, får NTB opplyst. (©NTB)