<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halvert ledighet blant innvandrere

Arbeidsledigheten blant innvandrere er halvert fra 10 prosent for tre år siden til 4,5 prosent i første kvartal i år.

    Publisert 27. mai 2008 kl. 12.14
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 74 ord

    Den registrerte arbeidsledigheten for innvandrere var 5,9 prosent i første kvartal i fjor. Nedgangen til første kvartal i år er på ca. 1.500 personer, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).I befolkningen for øvrig gikk den registrerte ledigheten ned fra 1,8 prosent til 1,4 prosent. Det betyr at innvandrerne fortsatt har tre ganger så høy registrert ledighet som befolkningen ellers.SSB definerer i denne sammenhengen innvandrere som personer født i utlandet av utenlandskfødte foreldre, også kalt førstegenerasjonsinnvandrere. (©NTB)