<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er lønnsvinnerne

Fersk rapport fra NIFU STEP viser hvem som oppnår høyere lønn enn andre. Her er lønnsvinnerne.

  Publisert 14. juli 2008 kl. 08.14
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Ifølge ny rapport fra NIFU STEP får studenter som har tatt en hel grad i utlandet mer internasjonale jobber og oppnår høyere lønn enn studenter som kun har studert i Norge, går det frem av en pressemelding. Bergens Tidende melder i dag at utenlandsstudentene sliter på jobbmarkedet, en påstand som får ANSA, samskipnaden for norske studenter i utlandet til å reagere.- Vi opplever en enorm pågang fra bedrifter som vil rekruttere utenlandsstudenter. Studenter med internasjonal erfaring blir stadig mer etterspurt, sier Anders Fjelland Bentsen, leder i ANSA, ifølge meldingen.Rapporten fra NIFU STEP viser at utenlandsstudentene ikke møter vesentlige hindringer på arbeidsmarkedet.- Studenter med utdanning fra utlandet bruker noe lenger tid på å få sin første jobb, siden de mangler nettverk her hjemme, men når de kommer i jobb tjener de mer, sier Bentsen.ANSA oppfordrer nå potensielle utenlandsstudenter til ikke å la seg skremme til å bli hjemme.- Det er ingen grunn til å holde seg hjemme. Studier i utlandet gir deg et stort utbytte utover det rent faglige, og jo tidligere man drar ut og jo lenger man er ute, jo større blir den kulturelle og språklige kompetansen, sier Bentsen.