<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Da får du 13 kroner timen

- Jeg jobber 100 prosent i en bedrift. Da er det helt sykt å jobbe for så liten lønn, sier kvinnen med en lønn på 13 kroner i timen.

  Publisert 22. jan. 2009 kl. 10.17
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Foto: Scanpix

  Det koster skjorta å bli kjole- og draktsyer, skriver VG. Slik er situasjonen for en av lærlingene avisen har møtt. Ifølge kvinnen er det nedverdigende hvordan bedriftene og storsamfunnet verdsetter lærlinger.- Jeg jobber 100 prosent i en bedrift. Da er det helt sykt å jobbe for så liten lønn, sier lærlingen til VG, som må ha økonomisk hjelp fra foreldrene, lån fra Lånekassen og jobbe ved siden av på kvelder, i helger og ferie for å få hjulene til å gå rundt.