<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finanskrisen påvirker studievalget?

Interessen for realfagene har vært lav, men årets tall for søkere til høyere utdanning viser at trenden nå snur.

  Publisert 22. apr. 2009 kl. 08.14
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 207 ord
  Foto: Scanpix

  Årets tall for søkere til høyere utdanning viser at nesten 20 prosent flere søker seg til realfagene enn i fjor, går det frem av en pressemelding.- Vi er svært fornøyde med at så mange studenter nå velger å studere realfag. På sikt vil dette gjøre det lettere å rekruttere gode forskere til de matematiske, naturvitenskapelige og tekniske fagene, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Arvid Hallén.- Når vi vet at vår evne til verdiskaping og omstilling er helt avhengig av utdanning, lover dette godt for fremtiden, fortsetter han, ifølge meldingen.De estetiske fagene har hele 27,4 prosent flere søkere i år. Realfagene komme på andreplass med 19,5 prosent og helsefagene på tredje med en økning på 13,6 prosent i forhold til 2008. Totalt har 25 190 søkere helsefag som førstevalg. Jus er det enkeltstudiet som har den største økningen i antall søkere.Videre står det skrevet at trolig er det finanskrisen som har ført til at flere ønsker å bli lærere enn tidligere. I år har 12,9 prosent flere søkere en av lærerutdanningene som førstevalg. Særlig har søkningen til allmennlærer økt kraftig, med hele 34,7 prosent, mens de ulike faglærerutdanningene øker med 16,6 prosent.- Den sterke søkningen til lærerutdanningen vil også styrke norsk utdanning og gi bedre læring, avslutter Hallén