<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Fortsatt håp for dem som er sent ute

Står du uten jobb i sommer? - Det er fortsatt håp for dem som er sent ute, sier Bache-Wiig, direktør i FINN jobb.

    Publisert 9. juni 2009 kl. 11.21
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.42
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 403 ord

    Til tross for at det er juni og fellesferien er rett rundt hjørnet, er det fortsatt sommerjobber å oppdrive, går det frem av en melding.- Men det er færre stillinger enn i fjor på samme tid, og flere om beinet, så det gjelder å skynde seg, sier Eirik Bache-Wiig, direktør i FINN jobb.For øyeblikket er det rundt 1750 stillinger relatert til sommer på FINN, mens det var 2500 i fjor på samme tid. Det er en nedgang på 30 prosent, noe som gjenspeiler nedgangen i stillingsmarkedet generelt.- Nedgangstidene må ta mye av skylden. Mange bedrifter tenker seg nok om to ganger før de ansetter vikarer. Samtidig er det jo mange som er helt avhengige av hjelp i sommer, så det er fortsatt håp for dem som er sent ute med å skaffe seg jobb, sier Bache-Wiig.140.000 FINN-søk på sommerjobbMan må være forberedt på hard konkurranse fra andre jobbsultne folk. De første dagene i juni har FINN registrert 5000 fritekstsøk på sommerrelaterte ord, som har toppet søkelisten siden mars. Fra februar til nå har FINN registrert 140.000 "sommersøk". Bare i mai var det 43.800 søk, det høyeste antallet hittil i år.- Nordmenn begynte tidlig å lete etter sommerjobb, og interessen er stor, som tallene viser, sier Bache-Wiig, som råder folk til å søke på "sommer" hvis de vil a flest mulig treff.Vær fleksibel- De mest spennende stillingene er kanskje besatt nå, men hvis man er fleksibel finnes det fortsatt muligheter. Fordi det er mange om beinet, er det ekstra viktig å prøve å skille seg litt ut. Det er lurt å være litt pågående og skrive en god CV, sier FINN-direktøren.Det er blant annet ledige stillinger innen salg, helse og transport, logistikk og lager.Adecco opplever også at det er færre kunder som skal ha hjelp i sommer, og at de venter lenger med å bestille vikarer.- Flere bedrifter prøver å klare seg selv nå som det er nedgangstider, men det nytter ikke for alle. Vi blir for eksempel fortsatt syke selv om det er sommer. Innen helsesektoren er det et stort behov for ekstrahjelp. Det er også behov for servitører, resepsjonister, lagermedarbeidere og sjåfører, blant annet, sier Torben Sneve, regionsdirektør i Adecco.Til dem som leter, har han ett råd:- Ikke vær for kresne.- Det er lurt å være villig til å prøve noe annet enn førstevalget, og kanskje jobbe hele sommeren. Ønsker man flere uker ferie og festivalsommer, kan det bli vanskeligere, sier han.