<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sykelige egoister blir ofte ledere

Én prosent av befolkningen kan være såkalte narsissister, og de har en tendens til å havne i ledende stillinger.

Publisert 18. juni 2010 kl. 05.42
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
Foto: Scanpix

Det viser en ny avhandling ved Handelshøyskolen BI.- På grunn av behov for anerkjennelse, makt og innflytelse er en lederposisjon det mest sosialt aksepterte stedet for en narsissist, sier stipendiat Christian Enger Gimsø til Dagens Næringsliv.Gimsø mener at feilrekruttering av narsissistiske ledere kan bli kostbart.- Feilansettelser har både en finansiell og en moralsk side. Det kan gi tap av ansatte og kreativitet og føre til økt sykefravær, sier Gimsø, som jobber med en doktorgrad om narsissisme og ledelse ved BI.Folk som lider av personlighetsforstyrrelsen narsissisme, kan være arrogante, ekstremt selvopptatte, ha høye tanker om seg selv, mangle empati og ønske å bruke andre for å nå egne mål. (©NTB)