<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Jenter tar for mye hensyn

AKKURAT NÅ: Kulturminister Anniken Huitfeldt om sport på TV, beundringen for Stoltenberg og kunsten å være kvinne.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 14.00
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.22
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 436 ord
  Anniken Huitfeldt - Foto - Scanpix

  Som kulturminister har Anniken Huitfeldt overordnet politisk ansvar for det norske kulturfeltet. Fra film og media til frivillighet, musikk, teater, sport og spill. Den nyhetssaken som opptar henne mest akkurat nå, er knyttet til idrett.- I går presenterte jeg lista over viktige idrettsbegivenheter vi ønsker skal være tilgjengelig for folk på vanlig tv, ikke betal-tv. Med digitaliseringen av tv gir det helt nye muligheter for flere betal-tv-kanaler. Jeg er opptatt av at nordmenn skal slippe å betale ekstra for OL eller VM på tv. Dette er hendelser som skal være folkeeie. Det er en viktig sak for en idrettsminister, sier Huitfeldt til HegnarKvinner.På spørsmål om noen i mediebildet har noe som burde vært usagt den siste uken, trekker Huitfeldt frem Høyres Per-Kristian Foss.- Han var ute i DN i forrige uke og sa at ingen ville ta regjeringen på alvor dersom man slapp til Inga Marte Thorkildsen som visestatsminister. Det ville han neppe ha sagt om en mannlig politiker. Jeg tror det er klokt om både politikere og presse anstrenger seg mer for å behandle mannlige og kvinnelige politikere likt, enten det gjelder private spørsmål, påkledning eller politikken.- Hvem følger kulturministeren helst på Twitter, og hvorfor?- Jeg er blitt mer og mer glad i sosiale medier, forklarer Huitfeldt.- Det er bra som kanal for å få ut informasjon om saker vi jobber med, og mine meninger om ting. Jeg har ikke noen systematisk plan for hvem jeg følger, men det blir jo en del politikere og journalister og andre engasjerte folk. Også følger jeg en del AUFere.Når HegnarKvinner spør kulturministeren hva hun ville tatt tak i om hun var statsminister for en dag, svarer Huitfeldt ydmykt, og berømmer Stoltenberg for hans innsats.- Hvis jeg skulle prøvd meg som statsminister tror jeg nok at jeg gjennom dagen ofte ville spurt meg selv "hva ville Jens gjort?". Norge er utrolig heldig som har Jens Stoltenberg som statsminister. Han er både dyktig, klok og morsom. Om jeg skulle lånt kontoret hans en dag tror jeg ikke det ville blitt noen dramatiske endringer, men jeg hadde kanskje tatt en telefon til Sigbjørn for å få mer penger til idrettsanlegg.- Hva er ditt aller beste tips til kvinner som vil opp og frem?- Vær mindre redd! Jenter bekymrer seg ofte altfor mye, tar for mye hensyn og blir for opptatt av andres mening. Jeg har nettopp lest boka til Caitlen Moran, "Kunsten å være kvinne". Hun har en god regel om at man bør spørre seg selv "ville en mann bekymret seg for dette?". Hvis svaret er nei er det heller ingen grunn til at kvinner skal bekymre seg, avslutter Huitfeldt.