<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flygeleder-topp nekter for trusler og ulovlige aksjoner

- Jeg har av og til kommet med spissformuleringer, men dette er en konstruert sak og det jeg vil kalle en konspirasjon mot meg som person,

  Publisert 10. okt. 2012 kl. 13.20
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  Flygeledertaarnet på Gardermoen

  Flygeleder Åge Røde avviser at han som tillitsvalgt skal ha kommet med trusler og oppfordret til ulovlige aksjoner ved flere av Avinors kontrollsentraler i sommer.- Jeg har av og til kommet med spissformuleringer, men dette er en konstruert sak og det jeg vil kalle en konspirasjon mot meg som person, sier Åge Røde til NTB.Avinor har gjennom arbeidsgiverforeningen Spekter stevnet Norsk flygelederforening for Arbeidsretten for å få fjernet Røde som tillitsvalgt. Onsdag startet arbeidsrettssaken mot ham.Avinor mener Røde har trikset med vaktplanen slik at det oppsto store bemanningshull og kaos i flytrafikken på Gardermoen i deler av juli. I tillegg sendte Røde et brev til Avinors konsernsjef Dag Falk-Pedersen i forbindelse med lønnsoppgjøret. Noe av innholdet i brevet kunne oppfattes som trusler, hevder Avinor i arbeidsretten.I dette brevet skrev Røde at villigheten til å arbeide overtid og dessuten bidra til en ekstraordinær innsats ville bli påvirket av hovedtariffoppgjøret.Avinor og Spekter mener Røde oppfordret til ulovligheter under pågående forhandlinger. (©NTB)